Nieuws/Sport
1813999
Sport

Van Marwijk: ’Eerste kennismaking heel positief’

De Socceroos trainen onder toeziend oog van Bert van Marwijk

De Socceroos trainen onder toeziend oog van Bert van Marwijk

Het Nederlandse smaldeel in de staf van de Australische nationale ploeg is tot en met het WK uitgebreid met Jürgen Dirkx. De oud-verdediger van PSV traint bij de Eindhovense club samen met Mark van Bommel het Onder 19-team.

De Socceroos trainen onder toeziend oog van Bert van Marwijk

De Socceroos trainen onder toeziend oog van Bert van Marwijk

Evenals Van Bommel heeft Dirkx van PSV de ruimte gekregen om Bert van Marwijk terzijde te staan op weg naar het WK in Rusland. „Ik ben blij met de inbreng van Jürgen. We hebben maar kort de tijd om ons voor te bereiden op het WK en daarbij kunnen we een extra kracht goed gebruiken”, aldus Van Marwijk, die bij zijn klus ook ondersteund wordt door Roel Coumans en Taco van den Velde.

De omstandigheden waaronder Van Marwijk in Oslo voor het eerst aan de slag gaat met de Socceroos, zijn niet optimaal. Het is koud, er ligt nog volop sneeuw en het winterweer heeft zijn sporen achtergelaten op de velden. „Maar de jongens klagen nergens over. Dit is een geweldige groep met heel veel drive. De eerste kennismaking is heel positief”, aldus Van Marwijk, die vrijdag met een oefenwedstrijd tegen Noorwegen debuteert als bondscoach van Australië. „We hebben maar een paar dagen om te trainen, dus heel veel kunnen we niet doen. Je kunt ook niet te veel veranderingen in één keer doorvoeren, want dan creëer je verwarring. Het echte trainen komt pas als we straks in de voorbereiding op het WK drie weken aaneengesloten kunnen werken.”

Die voorbereiding zal Australië afwerken in Turkije en kent geen onderbreking door een uitzwaaiwedstrijd in eigen land. Op korte termijn kon er geen aansprekende tegenstander meer geregeld worden die naar Australië wilde komen. Van Marwijk zal er niet om malen, omdat hij daardoor meer trainingsuren kan maken met de Socceroos. „Het is jammer dat we er pas zo laat bij zijn gekomen, maar dat was bekend toen we instapten. We gaan er het maximale uit proberen te halen.”