Sport/Voetbal
1814737276
Voetbal

’Dít avontuur heeft alles wat ik wens’

AZ-doelman Marco Bizot smult van Olympiakos

Marco Bizot.

Marco Bizot.

AMSTERDAM - AZ dreigt Marco Bizot kwijt te raken. De club uit Alkmaar is met de Griekse landskampioen Olympiakos Piraeus in onderhandeling over de 30-jarige eerste doelman én EK-ganger.

Marco Bizot.

Marco Bizot.

,,De onderhandelingen lopen al een tijdje”, bevestigt Bizot vanuit zijn vakantieadres op het Griekse eiland Kreta. Of hij openstaat voor een transfer naar Olympiakos? ,,Zó, zeker voor dít avontuur”, stelt de door Ajax opgeleide keeper. ,,Het heeft alles wat ik wens.”

De Griekse topclub zocht een doelman met internationale ervaring en heeft die gevonden in Bizot, de doelman die zijn profdebuut maakte bij SC Cambuur en zich bij FC Groningen in de picture speelde bij het Belgische KRC Genk, waar hij drie jaar onder de lat stond.

Champions League

AZ haalde de voormalige jeugdinternational in 2017 terug naar Nederland, waar hij uitgroeide tot een betrouwbare doelman die in het seizoen 2019/’20 veel keepersrecords deed sneuvelen. Aanvankelijk was Bizot afgevallen voor het huidige EK, maar werd na de coronabesmetting van Jasper Cillessen alsnog door Frank de Boer opgeroepen.

In Griekenland hoopt Bizot, die een prijskaartje van rond de vijf miljoen euro om zijn nek heeft hangen, een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: het spelen van Champions League-voetbal. Olympiakos moet nog één voorronde zien door te komen, legt Bizot uit.

Nog geen akkoord

Of de in Hoorn geboren keeper zich op korte termijn speler van Olympiakos Piraeus mag noemen, hangt af van de schermutselingen rond de onderhandelingstafel. Bizot: ,,Het moet nog wel rondkomen.”

Bizot werd in maart 2018 door Ronald Koeman bij het Nederlands elftal gehaald. Op 11 november 2020 debuteerde hij voor Oranje in een duel met Spanje (1-1).

Luister ook naar de voetbalpodcast ’Kick-off’ met chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-volger Mike Verweij: