Nieuws/Sport
1814953
Sport

Mannaart treedt in voetsporen van Nederlandse grootheden

Oranje terug op troon K-1

Roël Mannaart viert zijn overwinning.

Roël Mannaart viert zijn overwinning.

Roël Mannaart heeft in Japan de K-1-zwaargewichttitel veroverd. De Amsterdammer versloeg woensdag de Kroaat Antonio Plazibat. Na drie ronden werd hij door de jury aangewezen als winnaar.

Roël Mannaart viert zijn overwinning.

Roël Mannaart viert zijn overwinning.

Plazibat kroonde zich in november tot kampioen door Ibrahim El Bouni te verslaan

Mannaart ging het gevecht in als uitdager, maar slaagde erin om zijn hoofd het gehele gevecht koel te houden. Hij vocht vanuit een gesloten dekking en hield het midden van de ring, waardoor zijn Kroatische tegenstander met zijn vuisten amper schade wist aan te richten. 

De zoon van viervoudig wereldkampioen André Mannaart bleek uiteindelijk ook conditioneel sterker. Tot het einde aan toe bleef de vechter van Mejiro Gym hoge trappen uitdelen. De Kroaat had moeite die te verdedigen en incasseerde daardoor ook veel stoten op zijn hoofd en lever, waardoor Mannaart met de zege aan de haal ging.

De K-1 werd enkele jaren geleden failliet verklaard, maar is momenteel aan een revival bezig in Japan. In het verleden waren Nederland uiterst succesvol in de sport. Ernesto Hoost, Peter Aerts, Remy Bonjasky, Semmy Schilt en Alistair Overeem schreven allemaal de K-1 World Grand Prix op hun naam.