Nieuws/Sport
1816002
Sport

Giggs bloednerveus voor debuut als bondscoach

Ryan Giggs staat de media te woord.

Ryan Giggs staat de media te woord.

Ryan Giggs maakt donderdag zijn debuut als bondscoach van Wales. De voormalig middenvelder van Manchester United, de opvolger van Chris Coleman, kijkt met de nodige spanning vooruit. 

Ryan Giggs staat de media te woord.

Ryan Giggs staat de media te woord.

"Als speler had ik dat nooit echt, maar in aanloop naar morgen ben ik erg nerveus", aldus Giggs, die Albert Stuivenberg heeft aangesteld als assistent, in gesprek met The Guardian. 

"Een voetballer is altijd een beetje egoïstisch, die is alleen bezig met zijn eigen taken binnen het team. Als manager zijn er echter veel meer zaken die door je hoofd spoken. Ik denk de hele tijd: ben ik iets vergeten? Wat kan ik nog beter doen? Als manager moet ik nu een heel team zo goed mogelijk voorbereiden."

Wales speelt donderdag in Nanning tegen China. De door blessures geplaagde Gareth Bale is weer een keer van de partij. "Gareth is een geweldige speler. Hij is iemand die altijd wat teweegbrengt. Hij is briljant, onze beste speler", aldus Giggs.

Aaron Ramsey ontbreekt echter. De Arsenal-middenvelder moet een kleine medische ingreep ondergaan. "Daar is het nu het ideale moment voor, al blijft het zonde, want hij is een zeer goede speler."