Sport/Voetbal
1816750139
Voetbal

Koeman kritisch op Blind en Frenkie de Jong

Ronald Koeman

Ronald Koeman

Bondscoach Ronald Koeman won met Oranje met 2-1 op bezoek bij Wit-Rusland, maar na afloop uitte hij zijn onvrede over de tegengoal van de opponent.

Ronald Koeman

Ronald Koeman

„Dat kan altijd een keer gebeuren, maar niet op deze manier”, vertelde Koeman aan de NOS. „Bij een indraaiende voorzet kwamen we met twee verdedigers tegen drie aanvallers te staan. Misschien denken ze bij ons dat Virgil van Dijk alles kan, maar dat kan niet altijd. Ik vind dat Frenkie (De Jong, red.) iets moet doen en Daley Blind moet naar binnen knijpen. Hij stond aan de buitenkant te dekken. Dit is te makkelijk. De een loopt niet mee en de ander knijpt niet.”

„In de tweede helft hebben we tot de kans van Donyell Malen niets gecreëerd”, vervolgde Koeman kritisch. „Boos ben ik niet. Er zijn altijd verbeterpunten, maar we hebben deze interlandperiode wel twee keer zes punten gepakt. Je moest hier winnen, en dan lekker snel naar huis.”

Bij de rust stond Oranje met 0-2 voor, maar in de tweede helft moest de ploeg van Koeman al snel een tegengoal slikken. „Ik dacht in de rust dat het een makkelijke avond zou worden. Ik had Marten de Roon (voor Donny van de Beek, red.) ook niet willen brengen, maar het was nodig.”

Ondanks de mooie uitgangspositie in groep C wilde Koeman zich nog niet laten feliciteren met het begeerde EK-ticket. „Je mag nog niet zeggen dat we er zijn. We willen de laatste wedstrijden ook winnen, want dat betekent ook dat je groepshoofd bent op het EK.”