1816777
Darts

Michael van Gerwen strijdt om koppositie Premier League

'Het kan 6-6 worden in tien minuten'

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

De naderende clash in Glasgow tussen Michael van Gerwen en Michael Smith in de de Premier League roept herinneringen op aan de beste prestatie ooit in een dartwedstrijd. 

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Twee jaar geleden in Aberdeen produceerde de 28-jarige Nederlander een gemiddelde van 123.40 tegen de Engelsman, een wereldrecord dat nog altijd staat. "Ik speel altijd goed tegen Michael", zei Van Gerwen. "Maar het zal lastig worden, want hij verkeert in goede vorm."

Lees ook: Van Gerwen zet Anderson op z'n plek

Beide darters zijn in het bezit van tien punten en gaan daarmee samen aan de leiding van de Premier League. "Ik kan nog beter, maar ik win wedstrijden. Daar gaat het om", vervolgde Van Gerwen, die zijn laatste vier duels in de prestigieuze dartscompetitie omzette in een zege. "Er staat nog een aantal lastige duels te wachten, maar ik sta bovenaan. Dat is de enige plek waar ik wil staan."

Michael Smith

Michael Smith

Michael Smith vernederde vorige week Peter Wright met 7-1 in legs en staat dus met vertrouwen aan de oche. De Engelsman kijkt uit naar de strijd met Van Gerwen. "Hij is één van de aardigste jongens. We kunnen altijd lachen met elkaar, maar tijdens de wedstrijd gaat hij er vol voor. Hij gelooft heilig in zijn kwaliteiten, net als ik dat doe. Hopelijk kunnen we voor vuurwerk zorgen."

Beide darters gooien in een moordend tempo. Volgens Smith kan de wedstrijd dan ook heel snel gedaan zijn. "Het kan 6-6 worden in tien minuten. Ik kijk er echt naar uit. Ik weet dat ik prima speel. Als je tegen de topspelers uitkomt, krijg je altijd te weten wat je moet verbeteren. Als ik verlies, weet ik waar ik aan moet werken", aldus Smith.