Sport/Voetbal
1818898858
Voetbal

Vitesse start met Riechedly Bazoer tegen NS Mura

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer

Vitesse start de wedstrijd tegen NS Mura in de Conference League met Riechedly Bazoer. De verdediger ontbrak afgelopen zondag in het met 2-1 gewonnen duel bij RKC Waalwijk, maar heeft nu van trainer Thomas Letsch een plaats gekregen in de basiself.

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer

De Franse verdediger Romaric Yapi is teruggekeerd van een schorsing en maakt zijn debuut voor de Arnhemmers in de Conference League. Samen met Bazoer, aanvoerder Danilho Doekhi en Tomas Hajek en Maximilian Wittek vormt hij de verdediging van Vitesse.

Yapi vervangt Eli Dasa die niet met de selectie is meegereisd naar Slovenië. De Israëliër bleef op eigen verzoek buiten de groep vanwege het joodse religieuze feest Jom Kipoer.

Tannane staat op het middenveld naast Sondre Tronstad en Matus Bero. Voorin heeft Letsch gekozen voor Nicolai Baden Frederiksen en Yann Gboho. Daardoor start Loïs Openda op de bank.

De Arnhemmers trappen om 18.45 uur in Slovenië af tegen NS Mura.

Later op de avond speelt AZ ook nog in de Conference League. De Alkmaarders nemen het vanaf 21.00 uur in Denemarken op tegen Randers FC. Feyenoord kwam dinsdag tegen Maccabi Haifa (0-0) al in actie.