Sport/Voetbal
1820223865
Voetbal

Keuken Kampioen Divisie: Excelsior herstelt zich

Excelsior viert een treffer.

Excelsior viert een treffer.

ROTTERDAM - Excelsior heeft zich hersteld van de zware nederlaag vorige week bij SC Cambuur (4-0).

Excelsior viert een treffer.

Excelsior viert een treffer.

De ploeg van trainer Ricardo Moniz versloeg FC Dordrecht met 3-2 en nestelde zich daardoor op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie, met 3 punten achterstand op NAC Breda en Cambuur. De Brabantse koploper speelde wel een wedstrijd minder.

Excelsior hield een opvallende reeks in stand. De Rotterdammers wisselden de afgelopen weken steeds een nederlaag af met een zege. Zo volgde na het verlies bij NAC (2-1) een zege op Jong PSV (5-2).

Anass Achahbar zette Dordrecht halverwege de eerste helft nog wel op voorsprong. In de eerste 10 minuten na rust draaide Excelsior de wedstrijd om door doelpunten van Rai Vloet en invaller Stijn Meijer. Toen Vloet in de 71e minuut ook de 3-1 maakte, leek het duel beslist. Quincy Hogesteger zorgde echter nog voor een spannende slotfase in Kralingen.

Go Ahead Eagles speelde voor de vierde keer op rij gelijk, dit keer tegen Almere City FC (1-1). De afgelopen weken stond die uitslag ook op het bord na de duels met Jong AZ en Jong Ajax. Tegen NEC werd het 3-3. Richard van der Venne bezorgde de ploeg van trainer Jack de Gier in Almere in de slotfase nog een punt. Go Ahead speelde toen met tien man, nadat Mael Corboz met twee keer geel uit het veld was gestuurd. Almere City staat met 16 punten op de zevende plek, Go Ahead neemt met 14 punten de negende plaats in.

Het duel tussen FC Volendam en FC Den Bosch eindigde ook onbeslist: 1-1.