Nieuws/Sport
1820917
Sport

'Niet gek opkijken als ze meedoen om de wereldtitel'

Hamilton blijft Red Bull complimenteren

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton lijkt er veel aan gelegen om de druk op zijn persoon enigszins weg te nemen. Als de voortekenen niet bedriegen heeft de regerend Formule 1-wereldkampioen met Mercedes opnieuw de beste papieren, maar de Brit blijft het Red Bull Racing van onder anderen Max Verstappen complimenteren met de voortgang die dat team geboekt heeft.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

Hamilton zei eerder al dat hij denkt dat Red Bull momenteel de beste auto heeft. Op het eerste gezicht een psychologisch spelletje. In Melbourne, aan de vooravond van de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen, sprak hij geflankeerd door Sebastian Vettel (Ferrari) en Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo opnieuw lovend over de concurrentie.

Lees ook: 'Dit wordt Max' beste seizoen in Formule 1'

Max Verstappen

Max Verstappen

,,Ik denk dat Red Bull heel competitief is. Daniel lacht niet voor niets zoveel vandaag”, aldus Hamilton over de altijd goedlachse Australiër. ,,Ik kijk er niet gek van op als ze mee kunnen doen om de wereldtitel.”

Ricciardo, wiens contract na dit seizoen afloopt, erkent dat Red Bull er beter voorstaat dan vorig jaar. Voor echte conclusies is het echter nog te vroeg. Mercedes lijkt met de ijzersterke motor nog een flinke voorsprong te hebben. ,,Het zal in ieder geval een beter weekend worden dan vorig jaar”, doelt Ricciardo op zijn desastreus verlopen thuisrace van toen. Een tegensputterende Renault-motor zorgde er toen voor dat hij niet eens van start kon gaan.

Schrijf u nu via GPPRO nog snel in en maak kans op de hoofdprijs, een verzorgde reis voor twee personen naar de Grand Prix van Abu Dhabi in 2019.