Nieuws/Sport
1820924609
Sport

Conor McGregor gearresteerd: kooivechter verdacht van poging tot aanranding

Conor McGregor.

Conor McGregor.

AJACCIO - Conor McGregor is gearresteerd op het eiland Corsica. De Ierse kooivechter wordt verdacht van een poging tot aanranding. Er is op 10 september een klacht tegen hem ingediend.

Conor McGregor.

Conor McGregor.

McGregor is ondervraagd en weer vrijgelaten, laat zijn woordvoerder weten. De bekende vechtsporter zou alle beschuldigingen hebben ontkend. Hij is met zijn verloofde in Corsica, om te varen met zijn jacht. Het incident zou in een bar op het Franse eiland hebben plaatsgevonden.

De 31-jarige Ier is een wereldberoemde ster in de vechtsport Mixed Martial Arts, komt uit in de UFC (Ultimate Fighting Championship) en zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste de wereldtitel in twee verschillende gewichtsklassen in bezit te hebben (vedergewicht en lichtgewicht).

McGregor kondigde vorige maand zijn afscheid als vechtsporter aan. Die onverwachte mededeling deed hij op Twitter, maar aan het waarheidsgehalte wordt getwijfeld. De Ier heeft al twee keer eerder gezegd dat hij zou stoppen, maar kwam beide keren al snel terug op dat besluit.