Sport/Darts
182126374
Darts

Van Gerwen strandt op Grand Slam of Darts: ’Humphries gooide paar hele vieze finishes’

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van de Grand Slam of Darts. Mighty Mike ging zaterdagavond in de kwartfinale onderuit tegen Luke Humphries: 16-10.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Na de sensationele partij van Raymond van Barneveld tegen Gerwyn Price vrijdagavond gingen de Nederlandse dartsfans er goed voor zitten, maar Van Gerwen had niet zijn beste avond. De eerste drie sessies gingen steeds met 3-2 naar de Engelsman, die zo gestaag naar een 9-6 voorsprong uitliep.

Van Gerwen gooide met een gemiddelde van hoger dan 97 niet eens slecht, maar hij kwam gewoon niet voorbij Humphries, die het gaatje van drie legs voorsprong in de slotfase zelfs nog groter wist te maken. „Je probeert in je ritme te komen, maar het was het niet vandaag”, zei Van Gerwen na afloop tegen ViaPlay. „Ik heb mijn stinkende best gedaan, en dan is het gewoon zuur dat het niet lukt. Humphries gooide een paar hele vieze finishes uit.”

„Een zeer frustrerende avond voor mij. Ik vond helemaal geen rust deze avond en kon gewoon geen ritme vinden. Volledige eer aan Humphries die briljante finishes maakte wanneer het ertoe deed. Ik ben nooit iemand die terugdeinst en zal dit rechtzetten”, voegde Van Gerwen e rop Twitter nog toe.

Vorig jaar verloor Van Gerwen ook in de kwartfinales, toen van Michael Smith (16-13). De Nederlander wist het majortoernooi in 2015, 2016 en 2017 te winnen. Humphries neemt het zondag in de halve finale op tegen Nathan Aspinall, die eerder op de zaterdag te sterk was (16-12) voor Alan Soutar.

In de andere halve finale speelt Van Barneveld tegen Michael Smith.