Sport/Autosport
1821265
Autosport

Hamilton heeft advies voor Ricciardo

caption

caption

Lewis Hamilton heeft Daniel Ricciardo geadviseerd om zich ondanks zijn aflopende contract vooral te blijven focussen op zijn prestaties bij Red Bull Racing.

caption

caption

"Het is belangrijk om je niet te vervreemden van het team waarin je je bevindt", aldus de wereldkampioen van Mercedes tijdens de persconferentie van donderdag, refererend aan de belangstelling van zijn team en dat van Ferrari in de goedlachse Australiër. 

"Het is als coureur belangrijk om de werknemers enthousiast en gefocust te houden zodat jij je doelen kunt bereiken. Er zijn voorbeelden van coureurs die de fout in gingen en de boel op scherp zetten binnen hun team.  

Hamilton is van mijn mening dat de teamgenoot van Max Versatppen niet per se moet verhuizen om wereldkampioen. "Hij zit bij een geweldig team. Red Bull kan dit jaar echt meedoen om de titel", aldus de Brit, die zichzelf viervoudig kampioen mag noemen.

Red Bull-teambaas Chris Horner wil ook het liefst door met de vijfvoudig Grand Prix-winnaar, zo bevestigde hij in gesprek met Autosport. "Daniel weet hoe we erin staan. We willen hem behouden. De deur staat op dit moment open, maar gaat natuurlijk wel een keer dicht. Er komt een moment dat we onze opties moeten gaan overwegen." 

Schrijf u nu via www.gppro.nl nog snel in en maak kans op de hoofdprijs, een verzorgde reis voor twee personen naar de Grand Prix van Abu Dhabi in 2019.