Nieuws/Sport
1821306
Sport

Howard imponeert met punten en rebounds

Dwight Howard in actie namens de Charlotte Hornets.

Dwight Howard in actie namens de Charlotte Hornets.

Dwight Howard heeft in New York de hoofdrol gegrepen bij het duel in de NBA tussen Brooklyn Nets en 'zijn' Charlotte Hornets.

Dwight Howard in actie namens de Charlotte Hornets.

Dwight Howard in actie namens de Charlotte Hornets.

De 32-jarige Amerikaan maakte niet alleen 32 punten, hij pakte ook nog eens liefst dertig rebounds. Howard, bijgenaamd 'Superman', is de eerste basketballer sinds Kevin Love in 2010 die zowel qua punten als rebounds de grens van dertig bereikte.

De Hornets pakten ook nog de winst mee uit Brooklyn, hoewel ze een achterstand van 23 punten moesten wegwerken. Nadat Howard weer eens een rebound had gepakt, schoot Kemba Walker met nog 18 seconden op de klok de bezoekende ploeg voor het eerst op voorsprong. De Hornets maakten het daarna vakkundig af: 111-105. De ploeg van Howard heeft nog een kleine kans op het bereiken van de play-offs, voor de Nets is dat al uitgesloten.

LeBron James bevestigde zijn grootse vorm weer eens tegen Toronto Raptors. De grote vedette van Cleveland Cavaliers leidde zijn ploeg met 35 punten en zeventien assists langs de koploper van het oosten: 132-129. Love vertolkte met 23 punten en twaalf rebounds ook een belangrijke rol, bij de Raptors moest het vooral komen van Kyle Lowry (24 punten) en DeMar DeRozan (21).

San Antonio Spurs koerst in het westen toch weer af op een plek in de play-offs door de vijfde zege op rij te boeken, dit keer tegen Washington Wizards: 98-90. LaMarcus Aldridge tekende voor 27 punten.