Nieuws/Sport
1821435
Sport

Oranje fysiek te zwaar voor Robben

Arjen Robben sukkelt al maanden met zijn rug.

Arjen Robben sukkelt al maanden met zijn rug.

Arjen Robben heeft geweigerd de deur weer open te zetten voor het Nederlands elftal, zo onthulde de nieuwe bondscoach Ronald Koeman deze week. In Beieren is duidelijk geworden waarom.

Arjen Robben sukkelt al maanden met zijn rug.

Arjen Robben sukkelt al maanden met zijn rug.

De steraanvaller van Bayern München heeft te veel fysieke problemen om zowel voor club als land uit te kunnen komen. 

Aan de Säbener Straße kijkt Robben vanuit de fysioruimte alweer acht dagen toe hoe zijn collega's buiten aan het trainen zijn. Hij heeft het Champions League-duel met Besiktas aan zich voorbij moeten laten gaan en ook in de competitie een duel moeten missen. Robben kampt met flinke rugproblemen. Al sinds december tobt hij met zenuwpijn.

Robben is al blij als hij elke week gewoon voor zijn club kan uitkomen. Hij wil zijn carrière op clubniveau nog een paar jaar verlengen. Juist dit seizoen speelde hij weer meer wedstrijden, mede doordat hij is afgehaakt als international en de interlandweken kan gebruiken om te rusten of te trainen. Zelfs als hij had gewild, had hij dus deze week dus echter niet fit genoeg geweest om zich te melden in Zeist, zo meldt de Duitse krant Bild.

Ronald Koeman had Arjen Robben graag bij Oranje gehad.

Ronald Koeman had Arjen Robben graag bij Oranje gehad.

Robben, die in totaal 96 interlands speelde en actief was op alle EK's en WKs tussen 2004 en 2014, nam in oktober vorig jaar afscheid van het Nederlands elftal. Desondanks dacht Koeman te hebben gemerkt dat de vleugelaanvaller een terugkeer in de nationale ploeg nog niet helemaal had uitgesloten. Daarom ging hij het gesprek aan met de Bedummer. "Maar er is geen kier meer. Hij is klaar bij Oranje. Dat komt vanuit hem, ja. Ik denk dat een Arjen Robben in topvorm nog altijd van meerwaarde is voor Oranje."