Nieuws/Sport
1824488
Sport

Rillende Piqué: 'Scheet bijna in mijn broek door Keane'

Gerard Piqué

Gerard Piqué

Gerard Piqué heeft een vermakelijke anekdote over zijn tijd bij Manchester United. De huidige verdediger van FC Barcelona kreeg als 18-jarig talent ooit de volle laag van toenmalig ploeggenoot Roy Keane. 

Gerard Piqué

Gerard Piqué

Piqué maakte in zijn beginperiode een fout die hem duur kwam te staan, zo vertelt hij aan The Players' Tribune. "Het was tijdens een van mijn eerste wedstrijden op Old Trafford. We zaten in de kleedkamer en ik was verschrikkelijk nerveus. Stel je eens voor, als 18-jarige jongen naast Ruud van Nistelrooy, Ryan Giggs en Rio Ferdinand. Ik wilde onzichtbaar zijn! Ik dacht bij mezelf: doe je ding en val verder niet op."

"We zaten op dat moment te wachten op de trainer (Sir Alex Ferguson, red.). Ik zat letterlijk naast Roy Keane. Onze kleedkamer was zo klein, dat onze benen elkaar bijna raakten. Er was amper ruimte. Op dat moment was het muisstil. Plotseling hoorde ik iets trillen. Roy keek direct om zich heen en ik realiseerde me dat het mijn telefoon was! Die zat nog in mijn broek, die vlak achter het hoofd van Roy opgehangen hing."

Jack Nicholson

"Roy kon er niet achterkomen waar het geluid vandaan kwam. Zijn ogen schoten alle kanten op, als een maniak. Ken je de beroemde scène in The Shining waarin Jack Nicholson de deur kapot beukt? Daar leek hij op. 'Wiens telefoon is dat?!', bulderde Keane. Stilte. Daarna, voor de derde keer: 'Van wie is die klote-telefoon?!' Uiteindelijk zei ik, als een kleine jongen en met trillende stem: 'Het spijt me, hij is van mij.' Roy werd helemaal gek! Hij gaf me de wind van voren, met iedereen erbij. Ik scheet bijna in mijn broek. Maar het was een goede les. Nu, in 2018, is alles anders. Alle jonge spelers zitten tegenwoordig op hun iPhone. Toen was dat een andere wereld. Zoiets deed je niet. Zeker niet in de kleedkamer van United, de kleedkamer van Roy. Het was een van de duizend fouten die ik maakte bij United."