Sport/Voetbal
1824919222
Voetbal

Voetbalbond biedt Remko Bicentini zijn excuses aan

Guus Hiddink wist al maanden dat hij bondscoach van Curaçao zou worden

Guus Hiddink

Guus Hiddink

WILLEMSTAD - Guus Hiddink heeft al in januari van dit jaar een mondeling akkoord bereikt met de Curaçaose voetbalbond om bondscoach van de nationale voetbalploeg van het eiland te worden. Dat heeft de voetbalbond van Curaçao zondag laten weten tijdens een persconferentie.

Guus Hiddink

Guus Hiddink

Volgens technisch directeur Etienne Siliee is Hiddink niet verleid met een hoog salaris. Hij zou zijn functie als een mooie uitdaging beschouwen, maar eist wel een professioneel werkklimaat. De bond is heel erg blij met de komst van Hiddink. Doel is kwalificatie van het WK in Qatar in 2022. Hiddink zal hiervoor verschillende voetballers met Curaçaose achtergrond benaderen.

Volgens de bond gaat het in eerste instantie om acht voetballers. Enkele spelers zijn hiervoor al benaderd, maar de enige naam die tijdens de persconferentie bekend werd gemaakt is die van Richairo Zivkovic, die een Servische moeder heeft en een Curaçaose vader. Zivkovic wil eerst overleggen met de bondscoach van Servië om te kijken wat zijn kansen zijn om voor dat land uit te komen.

In februari sprak Hiddink met de toenmalige bondscoach van Curaçao Remko Bicentini. Die zou volgens de bond hebben geweigerd als assistent van Hiddink te functioneren. Zijn contract is afgelopen vrijdag beëindigd. De bond bedankte hem voor zijn goede werk als bondscoach en zegt dat de deur altijd voor hem open blijft.

Afgelopen vrijdag bevestigde Hiddink dat hij bondscoach van Curaçao wordt. Bicentini zegt dat hij dat bericht uit de media moest vernemen. De Curaçaose voetbalbond bood excuses aan voor die ongelukkige gang van zaken.