Nieuws/Sport
182494
Sport

Lichte orgaanschade bij Rossi na ongeluk

Valentino Rossi

Valentino Rossi

ROME - De Italiaanse motorracelegende Valentino Rossi heeft lichte nier- en leverschade opgelopen door zijn ongeval donderdag tijdens een training op een crossmotor. Dat meldde zijn MotoGP-team Yamaha. Volgens de artsen herstelt de negenvoudig wereldkampioen wegrace goed en kan hij mogelijk in de loop van de dag het ziekenhuis verlaten.

Valentino Rossi

Valentino Rossi

De 38-jarige Rossi belandde in het hospitaal van Rimini na een zware val tijdens een motorcrosstraining. De eerste diagnose luidde milde verwondingen aan borst en buik en geen breuken. Yamaha meldde in een medische update dat Rossi nog wel veel pijn heeft. Het is onduidelijk of hij kan starten in de volgende race van de MotoGP op 4 juni. Dan staat de Grote Prijs van Italië op de agenda.

De Italiaan, bijgenaamd 'The Doctor' en immens populair in de motorsport, was tot zondag klassementsleider in de MotoGP. Door een valpartij vlak voor de finish op het circuit van Le Mans in de Grand Prix van Frankrijk moest hij de leiding afstaan aan zijn Spaanse teamgenoot bij het fabrieksteam van Yamaha, Maverick Viñales.