Nieuws/Sport
182520
Sport

Guardiola zet vier City-spelers op straat

Pep Guardiola (r) en Jesus Navas.

Pep Guardiola (r) en Jesus Navas.

MANCHESTER - Manchester City neemt deze zomer afscheid van de Franse verdediger Bacary Sagna en de Spaanse middenvelder Jesus Navas. De club uit de Premier League verlengt hun contracten niet, meldde de club op zijn website. Ook de Argentijnse doelman Willy Caballero en de Franse verdediger Gaël Clichy moeten vertrekken.

Pep Guardiola (r) en Jesus Navas.

Pep Guardiola (r) en Jesus Navas.

De vier genoemde spelers kwamen dit seizoen niet vaak voor in de opstelling van trainer Pep Guardiola, die Manchester City naar de derde plaats loodste in de competitie en daarmee komend seizoen actief is in de Champions League.

Sagna rouwde niet om zijn vertrek. De 34-jarige verdediger bedankte Manchester City voor drie mooie jaren. ,,Vanaf dag één voelde ik me hier welkom en ik zal de club altijd dankbaar blijven. Ik heb ervan genoten hier te spelen'', liet hij weten.

Navas speelde vier seizoen bij City. In zijn debuutseizoen speelde de international een belangrijke rol bij het behalen van de landstitel. Dit seizoen kreeg de 31-jarige middenvelder steeds minder speeltijd van Guardiola.