Nieuws/Sport
1825975
Sport

Paris SG moet deel stadion sluiten na rellen

PSG

PSG

Paris Saint-Germain moet bij de eerstvolgende thuiswedstrijd op Europees niveau een deel van het stadion gesloten houden op last van de tuchtcommissie van de UEFA. De Franse topclub is gestraft voor de rellen bij het laatste Europese duel voor eigen publiek tegen Real Madrid (1-2) in de achtste finale van de Champions League. Paris SG dient tevens een boete van 43.000 euro te betalen.

PSG

PSG

Bij de return op 6 maart in Parijs werd er vuurwerk door de Franse aanhangers afgestoken. Ook werd in het stadion gebruik gemaakt van een laserpen. Volgens de UEFA waren de Franse veiligheidsmaatregelen in algemene zin ontoereikend.

Door alle onrust op de tribunes en door de sterke rookontwikkeling in het rond het veld moest de Duitse arbiter Felix Brych het duel twee keer onderbreken. Paris SG was door de nederlaag op eigen veld tegen de titelhouder uitgeschakeld in de Champions League.

Olympique Marseille mag na de ongeregeldheden in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao geen fans meenemen naar het bezoek aan RB Leipzig op 5 april in de kwartfinales van de Europa League.