Sport/Voetbal
1825976214
Voetbal

Geen termijn voor revalidatie

Liverpool: ’Operatie Virgil van Dijk succesvol’

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

De knie-operatie die Virgil van Dijk moest ondergaan is succesvol verlopen. De verdediger van Liverpool richt zich nu op zijn herstel. Dat meldt zijn club vrijdagmiddag op Twitter.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

Nu de eerste stap richting herstel is gezet, rijst de vraag in Liverpool - en Nederland -wanneer Van Dijk weer het veld op stapt. De club kan echter nog geen indicatie geven van hoe lang het revalidatieproces zal duren. Naar verwachting moet Van Dijk nog maanden lang wachten op zijn rentree.

Medio oktober raakte Van Dijk ernstig geblesseerd aan zijn knie. De captain van Oranje werd hard onderuit geschoffeld door Everton-doelman Jordan Pickford tijdens de Merseyside Derby. Bij die actie scheurde Van Dijk zijn voorste kruisband.

„Ik zal er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren”, zei Van Dijk eerder zelf al. „Ik bekijk mijn revalidatieproces van dag tot dag. Mijn focus ligt daar volledig op. Ik zal terugkeren.”

Liverpool-coach Jürgen Klopp wilde niet te veel ingaan op de persoonlijke details rondom de operatie van Van Dijk. „Het gaat zo goed met hem als het kan gaan.”

De club zal hem overal waar mogelijk helpen, meldde de coach. „Het is heel persoonlijk wat hij nodig heeft, maar we zullen alles doen.” Volgens Klopp zal de fitheid bij Van Dijk hem zeker helpen in het revalidatieproces. „Honderd procent zeker, hij geneest snel en kan goed met pijn omgaan, dus dat helpt.”

De Duitse oefenmeester zei ook een streep te hebben gezet onder de overtreding van Everton-doelman Jordan Pickford, die leidde tot de blessure bij Van Dijk. „Ik wil het daar niet meer over hebben, Ik zou dat meteen doen, als het wat aan de situatie zou veranderen, maar dat doet het niet.”