Sport/Darts
1826078
Darts

Nederlander nu in zijn eentje koploper in Premier League

Magistraal herstel Van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is na zeven speelronden in de Premier League in zijn eentje koploper van de prestigieuze dartscompetitie. 

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

In Glasgow klopte de nummer één van de wereld Michael Smith, die het duel was begonnen met zoveel punten als de Brabander. Van Gerwen kwam een matige start met indrukwekkend darts te boven: 7-2 zege. 

Lees ook: Van Gerwen: 'Had je anders verwacht?' - Van Barneveld vernedert Wright

Van Gerwen begon opvallend zwak in het duel om de eerste plek. Na twee legs zat het gemiddelde van de 28-jarige Nederlander op 77 en stond hij met 0-2 achter. 

Die mindere fase van de beste darter van de wereld duurde niet lang. Vier legs later stond het 4-2 voor Van Gerwen en was zijn gemiddelde gestegen naar ruim 101. Uiteindelijk won Van Gerwen zelfs zeven legs op een rij en produceerde 101,44. Hij gooide drie finishes van boven de 100, met 148 als hoogtepunt.

Anderson sterk

Gary Anderson, afgelopen weekeinde nog geklopt door Van Gerwen, boekte een prima zege. De Schot rekende in een hoogstaand duel af met Simon Whitlock: 7-4. Beide darters kwamen met een gemiddelde van boven de 100 op de proppen: 102,57 voor Anderson en 104,13 voor Whitlock. 

Rob Cross rekende eenvoudig af met Gerwyn Price (7-1), terwijl Daryl Gurney weinig moeite kende met Mensur Suljovic: 7-3.