Nieuws/Sport
1826570
Sport

KNVB en Ajax op één lijn over jeugd

Overmars: ’We willen dat De Ligt blijft’

Matthijs de Ligt schermt de bal af voor Guus Til.

Matthijs de Ligt schermt de bal af voor Guus Til.

Twee verschillende 18-jarige toptalenten (Justin Kluivert en Matthijs de Ligt), twee verschillende adviseurs (bondscoach Ronald Koeman en Ajax-directeur Marc Overmars), maar één duidelijke boodschap: de Ajax-spelers doen er verstandig aan komende zomer nog niét naar het buitenland te verkassen.

Matthijs de Ligt schermt de bal af voor Guus Til.

Matthijs de Ligt schermt de bal af voor Guus Til.

Koeman gaf op verzoek zijn mening over de toekomst van Kluivert. „Laten we hopen dat dit soort jonge spelers wat langer in Nederland blijft om elke week te voetballen en zich verder te ontwikkelen. Ik beslis dat niet, maar het zou wel het beste zijn”, aldus de bondscoach.

"Ik heb het hier met Justin over gehad. Hij is nu met Ajax in gesprek over contractverlenging. Kluivert is pas 18 en in mijn ogen is dat te jong om naar de Premier League te vertrekken”, zei Koeman op de persconferentie voor Nederland-Engeland.

Zonder dat Overmars van Koemans boodschap wist, bleken de directeur spelerszaken van Ajax en de bondscoach op één lijn te zitten. Spaanse media meldden dat FC Barcelona voorlopig is afgehaakt voor De Ligt, omdat Ajax een transfersom van 60 miljoen euro zou hebben verlangd.

Een prijs is echter nooit genoemd. Al wil Overmars daar niet op ingaan. In algemene zin: "We willen dat Matthijs blijft”, aldus Overmars, die dat aan alle geïnteresseerden duidelijk maakte. Hetzelfde geldt voor Kluivert. "Ze zijn allebei erg jong om te vertrekken.”