Nieuws/Sport
1826633
Sport

Van Bommel gelooft in WK-stunt

Mark van Bommel

Mark van Bommel

Bondscoach Bert van Marwijk zal minimaal zeven en maximaal elf interlands de leiding hebben over Australië.

Mark van Bommel

Mark van Bommel

Om dat laatste aantal te halen moeten de Socceroos zich bij de laatste vier van het WK scharen en dat is niet erg realistisch. Het zou al een bijzondere prestatie zijn als Australië in een groep met Frankrijk, Denemarken en Peru de knock-outfase haalt.

Van Bommel gelooft in zo’n stunt. "Als we dat geloof niet hadden, dan zouden we er niet aan zijn begonnen. Dan kunnen we beter thuis blijven”, vertelt de 79-voudig Oranje-international in Hotel Nydalen, waar de Socceroos hun intrek hebben genomen.

Van Bommel heeft deze week onder leiding van Van Marwijk en samen met de andere assistenten Ante Milicic, Roel Coumans en Jürgen Dirkx op het trainingsveld belangrijke eerste stappen gezet. „Natuurlijk hebben we met Saoedi-Arabië tweemaal tegen Australië gespeeld, dus we hadden al een beeld, en we hebben ook veel wedstrijden op tv van de spelers gekeken, maar het is toch anders als je echt met spelers op het veld staat. Nu krijgen we een nog beter beeld.”

In het spelershotel wordt Van Bommel regelmatig aangeschoten door Australische internationals die nieuwsgierig zijn naar zijn carrière, die hem onder andere langs FC Barcelona, Bayern München en AC Milan voerde. "Als ik een praatje maak in de lobby, word ik gevraagd naar mijn periode in Duitsland of mijn ervaringen op het WK, maar dat soort gesprekjes moeten vooral heel ongedwongen zijn”, aldus Van Bommel, die positief verrast is door wat hij de eerste dagen heeft gezien.

Lees in de premiumversie van Telesport/De Telegraaf het hele verhaal over het avontuur van Mark van Bommel bij de Aussies.