Sport/Autosport
1826802
Autosport

Bemoedigend knikje van Max naar vader Jos

Max Verstappen is tevreden.

Max Verstappen is tevreden.

Met een bemoedigend knikje naar vader Jos spoedde Max Verstappen zich na de tweede vrije training in van de Grand Prix van Australië naar de garage van Red Bull Racing.

Max Verstappen is tevreden.

Max Verstappen is tevreden.

Met een prima verlopen tweede vrije training, met de tweede tijd vlak achter regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, kon Verstappen zeer tevreden zijn.

Niet voor niets is het vertrouwen bij de Verstappens groot dat het in ieder geval een (veel) beter seizoen wordt dan vorig jaar. “Dit is een positieve start van het seizoen”, aldus Max Verstappen. “Na de tests in Barcelona was het toch nog een beetje gokken waar ik zou staan.”

De Limburger was in zijn RB14 in de laatste sector sneller dan Hamilton, die de motor van zijn Mercedes later in het weekend nog wel verder zal opendraaien. Alleen in de eerste sector verloor Verstappen tijd. "Qua racesnelheid lijkt Mercedes het te kloppen team. Dat het zaterdag onstuimig weer kan worden, kan onze kansen in de kwalificatie vergroten."

Verstappen keert zaterdag weer terug op de baan in Melbourne voor de derde training en kwalificatie. De voorspelde regenval is normaal gesproken in zijn voordeel. 

Schrijf u nu via www.gppro.nl nog snel in en maak kans op de hoofdprijs, een verzorgde reis voor twee personen naar de Grand Prix van Abu Dhabi in 2019.