Sport/Darts
1826857
Darts

Herboren Hagenaar emotioneel na klapper

Barney: 'Ik ben flink geschrokken'

Raymond van Barneveld viert zijn imponerende zege.

Raymond van Barneveld viert zijn imponerende zege.

Raymond van Barneveld veegde donderdag tijdens de zevende speelronde van de Premier League de vloer aan met Peter Wright (7-1) en dat zorgde na afloop voor de nodige emoties bij de Hagenaar.

Raymond van Barneveld viert zijn imponerende zege.

Raymond van Barneveld viert zijn imponerende zege.

"Allerlei mensen helpen me. Het is echt top dat ze er voor me zijn. Soms ben ik daardoor emotioneel. Die mensen doen alles voor me en dan is het ook wel eens leuk wanneer je 7-1 wint", aldus Barney in gesprek met RTL7.

De Hagenaar heeft een lastige periode inmiddels helemaal achter zich gelaten. "Ik ben een aantal weken geleden flink geschrokken nadat ik problemen kreeg met diabetes. Ik had verkeerde medicijnen. Dat hebben we aangepast en ik ben ook de sportschool ingegaan. Daar doe ik drie à vier dagen per week mijn ding. Ik voel me goed, ik voel me herboren, ik voel me lekker. Ik ben weer positief in plaats van negatief. En dan zie je na een paar weken wat er kan gebeuren..."

Van Barneveld erkende ruiterlijk dat ook het falen van Wright een klein beetje meespeelde. "Hij is al weken aan het zoeken naar de perfecte set-up. Hij gingen de afgelopen periode al twee keer met 7-1 op zijn kont en verloor tussendoor in een finale ook nog met 6-0 van Gary Anderson. Geloof me, dat gaat meespelen. Ik had ook wat mazzel dat hij vandaag vanaf de eerste leg wat pijlen stond te missen. Daar kwam ik goed weg, maar 7-1 in de Premier League is uiteindelijk een gigantische zege."

Lees ook: Van Gerwen: 'Had je anders verwacht?'