Nieuws/Sport
1828185
Sport

Herlings: 'Mijn starts moeten beter'

WK-leider Jeffrey Herlings.

WK-leider Jeffrey Herlings.

Motorcrosser Jeffrey Herlings verschijnt morgen in de Grand Prix van Valencia voor de tweede maal aan de start met het rode startplaatje als nummer 1 van het wereldkampioenschap.

WK-leider Jeffrey Herlings.

WK-leider Jeffrey Herlings.

Zijn MXGP-zeges in Argentinië en afgelopen weekeinde in Valkenswaard behaalde hij dankzij indrukwekkende inhaalraces. Op de crossbaan van Red Sand die nieuw is in de WK-cyclus, hoopt 'The Bullet' uit het Brabantse Oploo minder concurrenten te hoeven inhalen.

"Tot nu toe ben ik op pure snelheid sneller, maar nu leggen we vooral de nadruk op betere starts. Tot nu toe hebben we circuits gehad waar je makkelijk kunt inhalen, maar straks komen er ook parcours aan waarop het veel lastiger is om een wedstrijd te winnen als je van ver komt. We hebben al veel vooruitgang geboekt en proberen nog steeds nieuwe onderdelen uit. Als team en als rijder werken we er nog steeds aan", verklaarde Herlings die beseft dat starten binnen de top-drie hem enorm voordeel oplevert.

Het zandcircuit Red Sand is voor hem bekend terrein, want de teams van KTM en Husqvarna hebben er afgelopen winter getest. Alleen Herlings voornaamste concurrent en ook KTM-fabrieksrijder 'Tony' Cairoli liet Red Sand aan zich voorbij gaan. "Het is een echte zandbaan. Alleen als het heeft geregend kan het als een hard baan aanvoelen. Ik heb de baan in beide vormen kunnen rijden”, zei de WK-leider.

Ook Glenn heeft op het circuit al flink wat testkilometers gemaakt. De teamgenoot van Herlings was in Valkenswaard met zijn vierde plaats dicht bij zijn eerste podiumplaats in het prille seizoen. 'The Hoff' uit Heesch die het jaar startte met een slepende blessure aan zijn 'koppelingshand' en in de eerste GP twee keer hard ten val kwam, is optimistisch gestemd. “Ik heb daar een keer of drie gereden en ik moet zeggen dat het wel een apart baantje is. Het is heel fysiek. Maar wel een beetje zoals ik het wil."