Nieuws/Sport
182830
Sport

Motor overleden Hayden als eerbetoon aanwezig

Nicky Hayden

Nicky Hayden

DONINGTON PARK - De Honda van de overleden motorcoureur Nicky Hayden staat als eerbetoon dit weekeinde in de pitbox bij de races in het wereldkampioenschap Superbike op het Britse circuit Donington Park. Zijn renstal heeft geen vervanger aangewezen voor de Amerikaan, die maandag bezweek aan het zware hersenletsel dat hij had opgelopen door een fietsongeval in de Italiaanse plaats Rimini.

Nicky Hayden

Nicky Hayden

De Duitser Stefan Bradl rijdt wel voor het Honda-team. ,,Het zal een moeilijk weekeinde worden. Het leven van Nicky bestond uit racen, dat betekende alles voor hem. Wij kunnen hem het beste herdenken door zijn passie voor deze sport levend te houden'', zei Bradl. De eerste race op Donington Park op zaterdag begint met een minuut stilte voor de start.

De 35-jarige Hayden was kampioen van de MotoGP in 2006. De 'Kentucky Kid' stapte in 2016 over naar het WK Superbike. Hij was in zijn eerste seizoen in de zware motorklasse teamgenoot van de Nederlander Michael van der Mark. ,,Nicky was een grote inspiratie voor mij, ik was in de beginjaren van mijn carrière zelfs een echte fan van hem'', aldus Van der Mark.