Sport/Wielrennen
182930301
Wielrennen

Wild: ’Er valt weer veel te winnen’

’Koningin van de baan’ wil meer

Kirsten Wild in actie.

Kirsten Wild in actie.

APELDOORN - Ze is al twee keer op rij gekroond tot de koningin van de WK baan. Vorig jaar in Apeldoorn was er drie keer goud en eenmaal zilver. Dit jaar in het Poolse Prusków pakte de 37-jarige Kirsten Wild twee wereldtitels, een zilveren en bronzen plak. Op de Europese Spelen in Minsk (Wit-Rusland) was er tweemaal goud en zilver, waar er op de EK in 2018 in het Schotse Glasgow eveneens twee eerste plaatsen waren en ze ook nog brons binnen hengelde.

Kirsten Wild in actie.

Kirsten Wild in actie.

Ze lacht verlegen, want Kirsten Wild is niet iemand die te koop loopt met haar gigantische erelijst. Vanavond hoopt ze in Apeldoorn haar Europese titel scratch te prolongeren, om daarna nog op de afvalkoers, het omnium en met Amy Pieters voor het goud te gaan op de koppelkoers. Op de laatste twee onderdelen is kwalificatie voor Tokio 2020, wat haar laatste Olympische Spelen gaan worden, aan de orde. ,,Daar ben ik wel mee bezig ja. De Europese titels zijn misschien wel ondergeschikt aan punten halen voor Tokio. Dat klinkt wellicht een beetje raar. Al valt dat ook weer weg zodra ik dat rugnummer op speld, dan wil ik gewoon winnen.”

Ze start vandaag met vertrouwen, vooral ook vanwege dat succesvolle WK vorig jaar in Omnisport Apeldoorn. ,,Ik heb hier inderdaad fantastische herinneringen vanwege dat succesvolle wereldkampioenschap in 2018. Dat was een droomtoernooi, maar dat moet ik nu parkeren, hier ga ik er weer blanco in. Je denkt altijd: zo mooi als het toen was, kan het nooit meer worden. Het wordt misschien geen twee of drie keer goud nu, maar ik ben fit en ik voel me goed. Dat wil niet zeggen dat het allemaal gaat zoals je hoopt, maar er valt weer veel te winnen.”