Sport/Wielrennen
1830103
Wielrennen

Nibali: 'Innsbruck is het zwaarste WK ooit'

Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali heeft zes dagen na zijn zege in Milaan-Sanremo het WK-parcours in Innsbruck verkend. De Italiaan is daarmee de eerste van de favorieten die zich in de Oostenrijkse stad heeft gemeld.

Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali

Na twee rondes over het parcours te hebben gereden was zijn conclusie eenvoudig: "Dit is het zwaarste WK dat ik ooit gezien heb."

Verbaasd

Vooral de slotklim, die al de bijnaam 'The Hell' heeft, verraste Nibali. "Die klim doet we denken aan een klim in een mountainbikewedstrijd. Zo zwaar is die klim. Het gaat moeilijk worden om dit WK goed in te delen door de zwaarte van dit parcours. Nadat ik het traject op papier had gezien, wist ik al dat het moeilijk zou worden. Nu ik het heb gereden, ben ik echter nog meer verbaasd.”

Nibali verkende het parcours in Innsbruck met zijn Italiaanse ploegmaten Alessandro De Marchi en Franco Pellizotti, terwijl bondscoach Davide Cassani hen vanuit de auto vergezelde. Cassani: "Ik was hier al eens geweest, maar het zag er toch weer anders uit wanneer je enkele renners volgt. De acht kilometer lange klim is al zwaar, maar in de slotklim zitten percentages tot 28%. Dat zegt alles over de zwaarte van dit WK."