Sport/Voetbal
1830524707
Voetbal

’Ze zijn nu aan het kijken wat er aan de hand is’

Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen ziet met één oog niet meer

Nicolai Jorgensen (l) ging eruit voor Bryan Linssen, omdat hij met één oog niet meer kon zien.

Nicolai Jorgensen (l) ging eruit voor Bryan Linssen, omdat hij met één oog niet meer kon zien.

ROTTERDAM - Nicolai Jørgensen van Feyenoord moest in de verloren competitiewedstrijd tegen AZ (2-3) na ruim een uur spelen van het veld omdat hij met één oog niets meer kon zien. „Het gebeurde bij een kopduel in de lucht. Hij kon daarna aan één oog niets meer zien”, zei trainer Dick Advocaat.

Nicolai Jorgensen (l) ging eruit voor Bryan Linssen, omdat hij met één oog niet meer kon zien.

Nicolai Jorgensen (l) ging eruit voor Bryan Linssen, omdat hij met één oog niet meer kon zien.

„Ze zijn nu aan het kijken wat er aan de hand is.” Kort na de wedstrijd bleek de schade mee te vallen.

Jørgensen kreeg in de punt van de aanval de voorkeur boven de Argentijnse huurling Lucas Pratto. De Deen tekende na een half uur voor de 1-1. Mogelijk heeft Jørgensen zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld, want hij staat naar verluidt in de belangstelling van de Turkse club Galatasaray. Advocaat zei echter van niets te weten.

’Niets over gehoord’

„Als jullie het weten, dan lijkt me dat ik het ook moet weten, toch?”, zei Advocaat. „Ik heb daar niets over gehoord.” Niet Pratto, maar Bryan Linssen kwam voor Jørgensen in het veld. De Argentijn mocht een kwartier voor tijd alsnog invallen, maar hij kon zich opnieuw niet onderscheiden.

„We hebben verloren van een ploeg die uitstekend kan voetballen, maar we hebben ze daar wel bij geholpen”, mopperde de coach. „Ze maakten twee goals uit de counter na fouten van ons. Ik vond ons bij fases echt heel goed spelen, maar we hebben onszelf daar niet voor beloond. Als je dan na rust weer zo’n fout maakt, loop je er weer achteraan. We speelden tegen een elftal dat kwalitatief beter is, maar dat wil niet zeggen dat je dan altijd verliest. Vandaag helaas wel. Zij hebben een paar heel aardige spelers. En dan druk ik me voorzichtig uit.

Jorgensen over transfer

Volgens Jørgensen is van een vertrek nu nog geen sprake. De Deen liet wel doorschemeren open te staan voor een transfer als hij Feyenoord daarmee in financieel opzicht zou kunnen helpen. „Mijn gevoel en emoties zijn voor 100.000 procent nog steeds bij Feyenoord. Maar het gaat in het voetbal niet altijd over wat je zelf wil”, aldus de 30-jarige spits.

„Er komen meer dingen bij kijken. Je moet het ook vanuit het perspectief van de club bekijken. Ik ben nu bijna vijf jaar hier, ik houd van deze club en van deze stad. Dit is mijn tweede thuis. Maar ja, als ik de club kan helpen... Het is afwachten.”

AZ-trainer Jansen ziet Boadu eindelijk weer uitblinken

Uitgerekend de man die zo worstelde met zijn vorm, bezorgde AZ met twee doelpunten in De Kuip de winst op Feyenoord. Myron Boadu stond na rust twee keer aan het einde van een flitsende Alkmaarse uitbraak. „Dit was waar heel Nederland een beetje naar snakte”, zei trainer Pascal Jansen met een glimlach, doelend op alle aandacht die de afgelopen weken uitging naar de vorm van Boadu. „Hij komt op dit moment een beetje moeizaam tot scoren. Maar als je zo’n talentvolle spits in de groep hebt, hoop je iedere week dat hij ze gaat maken.”

Jansen vertelde Boadu de afgelopen weken steeds dat hij rustig moest blijven. „We hebben hem voorgehouden: blijf je taken uitvoeren voor de ploeg, dan komen de goals vanzelf. En vandaag gebeurde dat.”

AZ trok in De Kuip de zegereeks tegen clubs uit de traditionele top-3 door. De Alkmaarders hebben nu al zeven competitieduels met Feyenoord, Ajax en PSV op rij gewonnen. „Dat is inherent aan het niveau dat wij nastreven”, aldus Jansen.

Bekijk hier de uitslagen, uitgebreide statistieken en het volledige programma in de Eredivisie van dit weekeinde.