Nieuws/Sport
1830573
Sport

Van Commenee weg bij NOC*NSF

Charles van Commenée, hier met Jeroen Otter.

Charles van Commenée, hier met Jeroen Otter.

Ook prestatiemanager Charles van Commenée vertrekt bij NOC*NSF. Eerder verliet manager topsport Jeroen Bijl al de sportkoepel, nadat de aanvankelijk autonoom functionerende afdeling topsport onder leiding van technisch directeur Maurits Hendriks werd geplaatst.

Charles van Commenée, hier met Jeroen Otter.

Charles van Commenée, hier met Jeroen Otter.

Van Commenée was eerder werkzaam als technisch directeur bij NOC*NSF, fungeerde als chef de mission tijdens de Spelen van 2008 in Peking en was voor en tijdens de Spelen van 2012 in Londen als technisch-directeur in dienst van de Britse atletiekbond. De 59-jarige Amsterdammer gold dan ook als een zwaargewicht in Papendal.

Net als Bijl heeft hij zijn conclusies getrokken na de veel besproken reorganisatie in Papendal, toen Hendriks niet werd afgerekend op zijn alom bekritiseerde optreden tijdens de Spelen van Rio de Janeiro. De leiding van NOC*NSF besloot zelfs tot promotie, waardoor Hendriks boven Bijl kwam te staan, die leiding gaf aan de topsportsectie waar ook Van Commenée deel vanuit maakte.

Van Commenée wil niet te diep op zijn vertrek ingaan. "Ik moet, vind ik zelf, weer een nieuw huis zoeken." Jeroen Bijl is inmiddels de belangrijkste kandidaat om technisch-directeur bij de hockeybond te worden. Charles van Commenée wordt bij NOC*NSF opgevolgd door Jan van Veen, die tijdens de Winterspelen nog actief was als bondscoach van de Duitse schaatsploeg.