Nieuws/Sport
1831020
Sport

Nations League kan KNVB 7,5 miljoen euro opleveren

Het logo van de UEFA Nations League.

Het logo van de UEFA Nations League.

De Europese voetbalunie UEFA heeft voor de eerste editie van de Nations League, die na de zomer van start gaat, een bedrag van 76,25 miljoen euro gereserveerd. Het gaat om startgelden en winstpremies voor de 55 deelnemende landen. De KNVB kan als land uit de A-divisie op voorhand rekenen op een bedrag van 1,5 miljoen euro.

Het logo van de UEFA Nations League.

Het logo van de UEFA Nations League.

De vier groepswinnaars op het hoogste niveau ontvangen een extra bonus van 1,5 miljoen euro. Dat kwartet gaat in juni 2019 strijden om de titel en een geldbedrag van 4,5 miljoen euro. Het maximale prijzengeld voor de eindwinnaar bedraagt derhalve 7,5 miljoen euro. Nederland zit in groep 1 met Duitsland en Frankrijk.

De winnaar van de B-divisie kan maximaal 2 miljoen euro verdienen, in de C-categorie is dat 1,5 miljoen euro en in de D-divisie gaat het om een bedrag van ten hoogste 1 miljoen euro.

De Nations League is een nieuw evenement, dat de vaak weinig aantrekkelijke oefeninterlands in Europa vervangt. Bij dit toernooi zijn ook tickets te verdienen voor het EK 2020. Daarnaast volgt ook nog het reguliere EK-kwalificatietoernooi.