Nieuws/Sport
1831117
Sport

Nijmegenaren laten koppositie in Jupiler League liggen

Fortuna knokt zich terug, NEC wint weer niet

Lisandro Semedo schoot Fortuna Sittard langs SC Cambuur.

Lisandro Semedo schoot Fortuna Sittard langs SC Cambuur.

NEC heeft in de eigen Goffert de koppositie in de Jupiler League laten liggen.

Lisandro Semedo schoot Fortuna Sittard langs SC Cambuur.

Lisandro Semedo schoot Fortuna Sittard langs SC Cambuur.

De Gelderse derby tegen De Graafschap leverde slechts één punt op: 1-1. De club uit Nijmegen kwam daardoor in punten wel op gelijke hoogte met koploper Jong Ajax, maar de Amsterdamse ploeg speelt zondag nog thuis tegen Jong AZ.

Nummer drie Fortuna Sittard versloeg SC Cambuur met 3-2. De Portugees Lisandro Semedo was de gevierde man bij de thuisclub met drie treffers. De Limburgse formatie kwam op twee punten van NEC, dat vorige week tegen datzelfde Cambuur ook al twee punten verspeelde (1-1).

NEC kwam al in de derde minuut op voorsprong door een treffer van Anass Achahbar. Een minuut later was het alweer gelijk dankzij een doelpunt van Youssef El Jebli. Na de rust drong NEC sterk aan. Een kwartier voor tijd was de thuisploeg twee keer dicht bij de 2-1. Eerst haalde Kevin van Diermen een schot van invaller Kevin Jansen van de doellijn, kort daarna knalde Steeven Langil op de lat.

Fortuna komt knap terug

Bij het duel tussen Fortuna Sittard en SC Cambuur was de stand na achttien minuten al 2-2. De bezoekers uit Friesland kwamen dankzij treffers van Matthew Steenvoorden en Ricardo Kip snel op een voorsprong van 0-2. Met twee doelpunten binnen zeven minuten herstelde de excellerende Semedo het evenwicht. Hij zorgde uit een strafschop in de 71e minuut tevens voor de Limburgse winst.

Jong PSV drukte Jong FC Utrecht in Spakenburg nog wat vaster op de laatste plaats (1-4). Dani van der Moot en Marcel Ritzmaier zorgden namens de Brabanders voor een ruststand van 0-2. Matthias Verreth scoorde na de pauze twee keer namens de bezoekers.

De Brabantse derby tussen Helmond Sport en FC Oss eindigde in 2-1. Namens de thuisploeg kwamen Ron Janzen en Giovanni Hiwat tot scoren.