Nieuws/Sport
1831216
Sport

Tagliafico wint met Argentinië ondanks Buffon

Nicolas Tagliafico in actie.

Nicolas Tagliafico in actie.

Zonder Lionel Messi, maar met Ajacied Nicolas Tagliafico wel in de basis heeft het Argentijnse voetbalelftal de oefeninterland tegen Italië gewonnen.

Nicolas Tagliafico in actie.

Nicolas Tagliafico in actie.

De Zuid-Amerikanen trokken de wedstrijd in het stadion van Manchester City in het laatste kwartier naar zich toe, via doelpunten van invaller Éver Banega en Manuel Lanzini: 2-0.

Messi zat wel bij de selectie, maar bondscoach Jorge Sampaoli hield zijn grootste ster op de bank. Tagliafico maakte in zijn tweede interland de negentig minuten vol.

Bij Italië stond Gianluigi Buffon 'gewoon' weer onder de lat. De veertigjarige doelman had na het missen van het WK geroepen te stoppen als international, maar kwam daar later op terug. Buffon speelde tegen Argentinië met de aanvoerdersband om zijn arm zijn 176e interland.

De doelman voorkwam in de eerste helft doelpunten van Nicolas Otamendi, Tagliafico en Gonzalo Higuain. In de slotfase werd Buffon alsnog twee keer gepasseerd. De 'Azzurri' droegen op hun shirt een eerbetoon aan de overleden Davide Astori.