Sport/Tennis
1831349
Tennis

Bertens boekt zwaarbevochten zege in Miami

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt van het toernooi in Miami.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

De Nederlandse tennisster versloeg de Amerikaanse Varvara Lepchenko, de nummer 69 van de wereldranglijst, in drie sets: 5-7 7-6 (5) 6-1. De grillige partij duurde 2 uur en 21 minuten.

Bertens had in Miami in de eerste ronde een bye. Ze speelt in de derde ronde tegen de als achtste geplaatste Venus Williams. De 37-jarige Amerikaanse was de zestien jaar jongere Natalia Vichljantseva uit Rusland in twee sets de baas: 7-5 6-4. Zo treft Bertens in amper twee weken tijd beide Williams-zusjes. In Indian Wells werd ze in de tweede ronde uitgeschakeld door Serena, die vervolgens moest buigen voor haar oudere zus. Venus, winnares van zeven grandslamtitels, strandde pas in de halve finales.

Grillig

De eerste set verliep grillig. Bertens kwam op een achterstand van 1-4. Op karakter nam de Nederlandse tennisster alsnog een voorsprong (5-4), die echter daarna door serviceverlies in de elfde game weer teniet werd gedaan.

Ook in de tweede set verspeelde Bertens een voorsprong. Na 4-2 werd het 4-4. In de tiebreak wist Bertens wel door te drukken. In de derde set was het verzet van Lepchenko gebroken, ook doordat de nummer 29 van de wereldranglijst minder fouten maakte.