Nieuws/Sport
1834052
Sport

Van der Mark naar beoogd podium

Michael van der Mark

Michael van der Mark

BURIRAM - Had motorcoureur Michael van der Mark zaterdag (zevende) nog remproblemen in de eerste superbikerace op het Chang International Circuit in Thailand, in de tweede race op zondag reed de Yamaha-rijder ongeremd naar zijn eerste podiumplaats in het nieuwe WK-seizoen. De 25-jarige Rotterdammer eindigde als tweede achter de Brit Chaz Davies die met zijn Ducati zijn eerste zege van het jaar boekte.

Michael van der Mark

Michael van der Mark

Het succes van het Pata Yamaha Official Worldsbk Team werd gecompleteerd door Van der Mark's Engelse teamgenoot Alex Lowes die op 1,6 seconde van de Nederlander over de finish kwam. Voor Van der Mark was het zijn twaalfde podiumplaats sinds hij actief is in het wereldkampioenschap superbike met 1000cc-machines. Met dit resultaat maakte Van der Mark zijn voorspelling waar dat hij dit seizoen voor de podiumplaatsen kan vechten.

De vierde plaats was voor wereldkampioen Jonathan Rea die daarmee met zijn Kawasaki de leiding in het kampioenschap overneemt. Verder waren het Fóres, Camier, Melandri, Razgatlioglu, Savadori en Jacobsen in de top tien.  Camier van het 'Nederlandse' Red Bull-Honda Team mocht vanwege de omgekeerde startgrid van pole vertrekken, maar de Brit werd al snel voorbijgestoken door Van der Mark en Lowes. In de achtste ronde zette Davies de aanval in en nam de leidende positie over. De Brit klokte drie keer achter elkaar de snelste ronde.

Eerder kwam er een eind aan de race van Eugene Laverty en Jordi Torres (MV Agusta), waarbij de Ier zwaar aangedaan op de grond bleef liggen na een crash met zijn Aprilia. Ook Rea's teamgenoot Tom Sykes kon de race niet uitrijden als gevolg van een technisch probleem aan zijn Kawasaki.