Sport/Tennis
1836315
Tennis

Sluiter ontbreekt, Tamaëla pept Bertens op

Elise Tamaëla.

Elise Tamaëla.

De partij die Kiki Bertens verloor van Venus Williams kende zondagavond een merkwaardig verloop.

Elise Tamaëla.

Elise Tamaëla.

Na ruim twintig minuten leidde de Amerikaanse al met 5-0. Een peptalk op de baan van Elise Tamaëla, in Miami de coach van Bertens, pakte zichtbaar goed uit. De Westlandse won liefst zeven games op rij en pakte alsnog de openingsset. Bij een achterstand van 5-4 overleefde Bertens drie setpunten.

Raemon Sluiter, normaal gesproken coach van Bertens, ontbrak wegens privé-omstandigheden in Miami. Tamaëla, oud-speelster, ging in op het verzoek van Bertens en Sluiter om Bertens in Miami en volgende week te begeleiden. Tamaëla is coach van de Servische Aleksandra Krunic, die ook meedeed aan het enkelspel in Miami.

Doordrukken

Ook daarna volgende de breaks elkaar in hoog tempo op. Totaal wisten beide speelsters liefst vijftien keer hun eigen opslagbeurt niet te winnen. Bertens kwam in de tweede set terug van 2-0 tot 2-3, maar ze wist niet door te drukken. Dit keer was het de beurt aan Williams om vier games op rij te pakken.

In de derde set lag het initiatief opnieuw bij de Nederlandse, die de overwinning voor het grijpen had. Bij 4-1 liet ze een kans liggen om uit te lopen naar 5-1. Dat brak haar uiteindelijk flink op. Bij 5-3 miste Bertens op eigen service twee matchpoints en bij 5-4 nog eentje.

Verzet gebroken

Met een pijnlijke rechterhand speelde Bertens de partij uiteindelijk uit. Het verzet was gebroken en Williams mag in eigen land alsnog aantreden in de achtste finales.