Sport/Wielrennen
1837833096
Wielrennen

Filippo Ganna wint tijdrit, David Dekker verliest leiderstrui aan Tadej Pogacar

Filippo Ganna maandag in actie tijdens de tijdrit.

Filippo Ganna maandag in actie tijdens de tijdrit.

ABU DHABI - Filippo Ganna heeft wederom een tijdrit gewonnen. De Italiaan was de snelste in de tweede etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. Over het 13 kilometer tellende parcours was Ganna in 13 minuten en 56 seconde de concurrentie te snel af. David Dekker kon zijn leiderstrui niet succesvol verdedigen. De jonge Nederlander moest de rode trui afstaan aan Tourwinnaar Tadej Pogacar.

Filippo Ganna maandag in actie tijdens de tijdrit.

Filippo Ganna maandag in actie tijdens de tijdrit.

Met de overwinning van vandaag boekte Ganna zijn achtste overwinning op rij in een tijdrit. Vanmorgen werd de UAE Tour nog opgeschrikt vanwege het plotselinge vertrek van Mathieu van der Poel en zijn ploeggenoten. Een staflid van Alpecin-Fenix testte positief op het coronavirus, waardoor de ploeg van de 26-jarige Van der Poel de UAE Tour direct heeft verlaten.

Van der Poel schreef zondag de eerste etappe op zijn naam en mocht vandaag dus eigenlijk in de leiderstrui starten. Door het vertrek van Van der Poel belandde de trui bij Dekker die zondag in de openingsetappe als tweede finishte achter Van der Poel.

In het klassement heeft Pogacar nu 5 seconden voorsprong op de Portugees João Almeida. Yates staat vijfde op 39 tellen. Dekker zakte naar de achtste plaats, met 46 seconden achterstand op de winnaar van de Tour de France. Dinsdag staat een heuvelachtige etappe over 166 kilometer op het programma.