Sport/Voetbal
1840380802
Voetbal

19 miljoen euro vast en 5,5 miljoen in bonussen

Bayern München pakt door: Ajax ontvangt verhoogd bod op Gravenberch

Gaan Gravenberch en Mazraoui straks in München samen voor meer zilverwerk?

Gaan Gravenberch en Mazraoui straks in München samen voor meer zilverwerk?

AMSTERDAM - Ajax heeft een verhoogd bod op Ryan Gravenberch (20) ontvangen, melden bronnen rondom de Amsterdamse club. Bayern München is bereid 19 miljoen euro vast en maximaal 5,5 miljoen euro aan eenvoudig te realiseren bonussen te betalen, terwijl de Amsterdammers ook 7,5 procent van de transfersom krijgen bij een volgende transfer.

Gaan Gravenberch en Mazraoui straks in München samen voor meer zilverwerk?

Gaan Gravenberch en Mazraoui straks in München samen voor meer zilverwerk?

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

Gravenberch zelf is op hoofdlijnen akkoord over een verbintenis voor vijf seizoenen en wacht op een definitief akkoord tussen de clubs. In München kan de middenvelder bijna tien miljoen euro bruto per jaar verdienen.

Lees hieronder in ons premiumverhaal alles over de deal:

Noussair Mazraoui

Zijn Ajax-ploeggenoot Noussair Mazraoui ondertekende een contract voor vier jaar bij Bayern. De Duitse kampioen rondde dinsdag de komst van de Marokkaanse vleugelverdediger af. Mazraoui (24) komt transfervrij over uit Amsterdam.

„Al sinds het eerste gesprek met FC Bayern heb ik een goed gevoel bij deze club”, zegt Mazraoui op de website van de Duitse recordkampioen. „Ik ben blij dat ik naar een van de grootste clubs in Europa ga. Bayern is voor de tiende keer op rij kampioen van Duitsland geworden en behoort ook volgend seizoen tot de kanshebbers om de Champions League te winnen. Ik heb voor deze club gekozen omdat ik hier de grootste prijzen kan winnen.”

Mazraoui werd opgeleid bij Ajax en veroverde drie landstitels in Amsterdamse dienst. Enkele weken geleden, na het behalen van het kampioenschap, zei Mazraoui al dat hij overstapt naar München. Directeur Oliver Kahn van Bayern München noemt Mazraoui „de volgende bouwsteen om ons team gericht verder te versterken.”

Luister de voetbalpodcast Kick-off hier, hieronder of via alle bekende podcast apps, zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify: