Sport/Autosport
184179
Autosport

Straf voor terugkerende Button

Jenson Button.

Jenson Button.

Eenmalig terugkerend Formule 1-wereldkampioen Jenson Button zal de Grand Prix van Monaco achteraan moeten starten.

Jenson Button.

Jenson Button.

De Honda-motor in de McLaren van Button, die invalt voor de aan de Indy 500 deelnemende Fernando Alonso, heeft ook in Monte Carlo met grote problemen te kampen. De Japanse leverancier moet meerdere onderdelen vervangen, waardoor de Brit voor straf sowieso vijftien plekken terugmoet op de startgrid.

Ook aan de krachtbron in de auto zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne heeft Honda wat componenten vernieuwd, maar de Belg blijf nog binnen het toegestane aantal per seizoen om geen straf te krijgen.

Giechelen

Los van de malaise wist Button zich wel goed aan te passen, ondanks dat hij in Monaco pas zijn eerste meters met een van de nieuwe soort, veel snellere Formule 1-auto's heeft gemaakt. Hij verbaasde zich aanvankelijk over het tempo, dat volgens hem hoger dan ooit ligt.

"Ik had pas vijf bochten afgelegd en moest al giechelen dat ik weer in een F1-auto zat, zeven maanden na m'n afscheid - nota bene in Monaco", aldus de Brit. "Wat er dit weekeinde ook gebeurt, maandag is het weer voorbij. Het is vooral belangrijk dat ik ervan geniet en dat is het."