Nieuws/Sport
1842189
Sport

Lezer meteen gegrepen met passage over Tigers overspel

Sappige details in boek Woods

'Tiger Woods'

'Tiger Woods'

’Tiger Woods’ is een portret over een man die in zijn eentje de golfsport deed veranderen en sindsdien wereldwijd één van de meest besproken personen is. In zijn ongeautoriseerde biografie wordt zijn leven met sappige details weergegeven.

'Tiger Woods'

'Tiger Woods'

Het is een meeslepend verhaal over de onstuitbare opkomst en de dramatische val van een icoon, een onvergetelijk portret van een gevallen held, die de laatste maanden heeft laten zien dat hij weer kan oprijzen naar grote hoogte. Iets wat alleen de allergrootsten der aarde gegeven is. 

'Ik wist het wel!'

De twee zeer hoog aangeschreven journalisten Jeff Benedict en Armen Keteyian weten de lezer meteen de grijpen met een pakkende passage over het moment dat zijn overspel de wereld over ging: ’Het was diep in de nacht toen ze Tigers telefoon pakte en begon te scrollen. Eén sms’je gericht aan een mysterieuze ontvanger, sneed door haar ziel: "Jij bent de enige van wie ik ooit heb gehouden."

Elin staarde naar de woorden en stuurde toen een sms terug aan de mysterieuze afzender. "Ik mis je", typte ze. "Wanneer zien we elkaar weer?” Binnen een paar seconden kwam er een sms terug. "Ben je nog wakker, Tiger?” Elin belde het nummer. Een vrouw antwoordde met dezelfde omfloerste stem die Elin de dag ervoor had horen zeggen dat er niks van waar was. Uchitel! "Ik wist het wel!”, riep Elin. "Ik wist het heus wel!” "O shit”, zei Uchitel’

'Even later werd Woods wakker van Elins geschreeuw. Half verdoofd kieperde hij uit bed, pakte zijn telefoon en sloot zich op in de badkamer. "Ze weet het”, sms’te hij Uchitel. Eigenlijk was Woods niet bang voor de vrouw aan de andere kant van de badkamerdeur. Hij ging al jaren vreemd met tientallen vrouwen. Hij had een onstilbare sekshonger die uit de hand was gelopen en nu een complete verslaving was. Nee, de enige vrouw voor wie hij echt bang was, sliep in een logeerkamer in een ander deel van het huis: zijn moeder, op bezoek voor Thanksgiving.’

Uitgeverij:

Het boek is te verkrijgen via Uitgeverij Balans

De schrijvers:

Jeff Benedict (1966) schrijft voor het bekende sportblad Sports Illustrated en is een tv- en filmproducent. Hij publiceerde vijftien boeken en haalde de bestsellerslijst van de New York Times.

Armen Keteyian (1953) wordt beschouwd als een van de beste onderzoeksjournalisten van Amerika. Hij won elf keer een Emmy Award. Hij werkt voor het programma 60 Minutes en leidt de onderzoeksafdeling van CBS Evening News.