Nieuws/Sport
1844198667
Sport

Polman ziet wakker geschud Oranje: ’Vorm van de dag bepalend tegen Servië’

Estavana Polman vliegend in actie tegen Cuba.

Estavana Polman vliegend in actie tegen Cuba.

KUMAMOTO - De Nederlandse handbalvrouwen staan donderdagmorgen bij het wereldkampioenschap voor de cruciale ontmoeting met Servië. „Verder hoeven we nu nog niet vooruit te kijken. Alles draait om dit duel”, zegt Estavana Polman.

Estavana Polman vliegend in actie tegen Cuba.

Estavana Polman vliegend in actie tegen Cuba.

Het duel met Servië is belangrijk, omdat Oranje het toernooi slecht begon. Slovenië was in het openingsduel met 32-26 te sterk. Nederland herstelde zich daarna met zeges op Angola (35-28) en Cuba: 51-23.

Offday

„Natuurlijk hoop je dat het helemaal niet gebeurt, maar als je verliest is het niet erg dat dat in de openingswedstrijd is. Iedereen is dan gelijk even wakker geschud”, aldus Polman. „Het was voor ons even een ’offday’. Zowel qua dekking als aanval was het niet goed. Misschien hadden we voor de verkeerde tactiek gekozen, het is moeilijk te zeggen.”

Polman vervolgt: „Servië heeft het Noorwegen moeilijk gemaakt, ze hebben een goed team, vooral fysiek zijn ze erg sterk. Het kan alle kanten op, er is niet echt een favoriet. De vorm van de dag zal heel bepalend zijn. Onze nieuwe, jonge speelsters haken makkelijk aan, zij hebben het tot dusverre super gedaan. Of zij ook al klaar zijn voor een zware pot tegen Servië? Dat denk ik wel, al is dat aan de bondscoach.”

Noorwegen is met zes punten uit drie wedstrijden koploper in groep A. Nederland en Servië volgen met allebei vier punten. Drie van de zes landen gaan door naar de tweede ronde.