Nieuws/Sport
1847613
Sport

Kickbokser Lazaar ‘wilde niet valsspelen’

Ismael Lazaar wordt geraakt door Rico Verhoeven.

Ismael Lazaar wordt geraakt door Rico Verhoeven.

Kickbokser Ismael Lazaar heeft verboden middelen gebruikt om 'medische redenen'. Dat zegt zijn advocaat, die in beroep gaat tegen de schorsing van vier jaar.

Ismael Lazaar wordt geraakt door Rico Verhoeven.

Ismael Lazaar wordt geraakt door Rico Verhoeven.

Lazaar werd twee weken geleden door het Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor vier jaar geschorst vanwege een 'uitzonderlijke cocktail' van vier anabole steroïden. Die werden aangetroffen in zijn bloed na de partij tussen Rico Verhoeven en hem in mei vorig jaar.

Volgens zijn advocaat Serge Weening wist hij niet dat die stoffen verboden waren. "Hij wilde echt niet valsspelen, het was niet zijn doel om zijn sportieve prestaties te verbeteren, maar hij heeft ze gebruikt om medische redenen." Wat die redenen dan waren, wil Weening niet kwijt.

Doordat Lazaar in eerste instantie niet reageerde op een bericht van het ISR over het aantreffen van deze stoffen in zijn bloed, kon het instituut naar eigen zeggen niets anders doen dan de volledige straf uitdelen: een schorsing van vier jaar. Er waren namelijk geen verzachtende omstandigheden naar voren gebracht.

Volgens zijn advocaat kende de Tilburger de procedure niet. "Hij dacht dat hij voor zes maanden geschorst zou zijn, een straf die (kickbokspromotor) GLORY al aan hem had uitgedeeld. Hij was er niet van op de hoogte dat het hier om een andere procedure ging, waardoor hij voor vier jaar geschorst zou worden."