Sport/Autosport
1848995558
Autosport

Formule 1-kwalificatie vervroegd vanwege begrafenis prins Philip

Imola (2020).

Imola (2020).

De kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna, komend weekeinde in Imola, vindt een uur eerder plaats dan oorspronkelijk gepland. Dat heeft te maken met de begrafenis van prins Philip.

Imola (2020).

Imola (2020).

De FIA en Formule 1-organisatie willen voorkomen dat de kwalificatie tegelijkertijd plaatsvindt. Daardoor begint de kwalificatie nu om 14.00 uur in plaats van 15.00 uur. De derde vrije training start om 11.00 uur. Voor aanvang van de kwalificatie wordt een minuut stilte in acht genomen.

Ook de tijden van de twee trainingen op vrijdag zijn iets aangepast, omdat de derde training minimaal negentien uur na de tweede training moet starten. De eerste training op vrijdag begint om 11.00 uur, de tweede sessie om 14.30 uur.

De race in Imola is de tweede Grand Prix van het seizoen. De eerste wedstrijd in Bahrein werd door Lewis Hamilton op zijn naam geschreven. Max Verstappen eindigde als tweede en maakte het hele weekeinde een zeer sterke indruk.

Luister ook naar de Formule 1-podcast van de Telegraaf, met voormalig coureur Christijan Albers & verslaggever Erik van Haren.

Abonneer u op de Formule 1-nieuwsbrief van De Telegraaf.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo