184994
Autosport

Ferrari won zestien jaar niet in Monaco

Vettel in spoor van Schumacher

Vettel na zijn zege.

Vettel na zijn zege.

Racewinnaar Sebastian Vettel had eerder zijn Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen willen passeren dan pas halverwege de Formule 1-wedstrijd in Monaco.

Vettel na zijn zege.

Vettel na zijn zege.

"Dit was een intense race, ik hoopte bij de start Kimi al te verschalken maar ik moest geduld hebben", reageerde Vettel na afloop van zijn Grand Prix-zege in het prinsdom.

"Aanvankelijk had ik het lastig met de banden en werd het druk op de baan. Na mijn pitstop ging het beter op een nieuwe set banden, toen kon ik pushen voor de overwinning en de wedstrijd controleren. Verder konden we niet veel vooraf plannen, maar een beetje uitlopen en winnen is gelukt!"

Räikkönen gaf direct na de race aan niet te tevreden te zijn met zijn tweede plek - de Fin vertrok immers van pole position: "Ik heb niet veel te zeggen, dit voelt niet goed. Volgende race beter."

De Italiaanse renstal moest zestien jaar wachten op nieuw succes in de monumentale race uit de Formule 1. "Het is absoluut een geweldige dag voor het team'', glunderde de Duitser, die zijn legendarische landgenoot en zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, winnaar in 2001, opvolgde bij Ferrari.