Sport/Voetbal
1851151969
Voetbal

Politie onderzoekt explosie en brand bij woning voorzitter Celtic

Peter Lawwell

Peter Lawwell

GLASGOW - De politie van Schotland is een onderzoek begonnen naar de brand en explosie in de nacht van dinsdag op woensdag bij de woning van Peter Lawwell, de voorzitter van voetbalclub Celtic. Niemand raakte gewond, maar Lawwell en zijn gezin moesten wel het huis ontvluchten.

Peter Lawwell

Peter Lawwell

„We kunnen bevestigen dat er aanzienlijke schade is toegebracht aan het huis en de voertuigen van Peter Lawwell, na een explosie en brand, waardoor de familie gedwongen was het pand te verlaten”, meldde Celtic op zijn website. „Het is duidelijk dat Peters familie extreem geschokt is door deze vreselijke gebeurtenissen, maar gelukkig zijn ze allemaal veilig.”

De Schotse politie bevestigde dat ze samen met de brandweer kijkt naar de oorzaak van de explosie en de brand. Volgens Schotse tabloids is er een benzinebom ontploft, waarna een auto van Lawwell in brand vloog en vervolgens ook de garage en nog twee auto’s vlam vatten.

Celtic presteerde dit seizoen bijzonder teleurstellend. De club uit Glasgow moest de titel laten aan rivaal Rangers, dat in mei de beladen derby met 4-1 won en met 25 punten voorsprong de Schotse titel veroverde. Lawwell kondigde eerder aan dat hij in juni, na zeventien jaar, aftreedt als voorzitter.