185366
Wielrennen

Keukeleire wint Ronde van België

Jens Keukeleire op archiefbeeld.

Jens Keukeleire op archiefbeeld.

Jens Keukeleire heeft zondag op een merkwaardige manier de Ronde van België op zijn naam geschreven. De renner van Orica-Scott, ditmaal in het shirt van de nationale ploeg, viel in de slotkilometer, maar had eerder al voldoende bonificatieseconden veroverd om de leiderstrui over te nemen van de Fransman Rémi Cavagna.

Jens Keukeleire op archiefbeeld.

Jens Keukeleire op archiefbeeld.

De vijfde en laatste etappe, van Tienen naar Tongeren, werd gewonnen door de Belg Jens Debusschere van Lotto-Soudal. De val in de slotfase kostte Keukeleire zoals de reglementen voorschrijven geen tijdverlies.

Zaterdag had de Nederlander Maurits Lammertink de vierde etappe gewonnen. Cavagna veroverde in die rit de leiderstrui, maar werd op de slotdag door Keukeleire via de in de zogenoemde gouden kilometer te verdienen bonusseconden alsnog gepasseerd in het klassement.

Debusschere hield in de sprint in Tongeren de Nederlanders Coen Vermeltfoort en en Boy van Poppel achter zich. In het eindklassement hield Keukeleire Cavagna zes seconden achter zich. De Duitser Tony Martin werd derde, Lammertink zesde.