Sport/Voetbal
1854078487
Voetbal

Ook Ramalho keert terug in startopstelling

Geen Til, maar Gutierrez in basis PSV tegen Rangers

Erick Gutierrez

Erick Gutierrez

GLASGOW - PSV begint met André Ramalho en Érick Gutiérrez in de ploeg aan het eerste duel met Rangers FC in de play-offs van de Champions League.

Erick Gutierrez

Erick Gutierrez

De Braziliaanse verdediger Ramalho vormt centraal achterin een duo met Armando Obispo, Jordan Teze verhuist naar de rechterflank. Gutiérrez, die vorige week in de return tegen AS Monaco in de derde voorronde als invaller vlak voor tijd scoorde, krijgt van trainer Ruud van Nistelrooij op het middenveld de voorkeur boven Guus Til.

De Mexicaan tekende in Eindhoven in de 89e minuut voor de 2-2, waardoor een verlenging noodzakelijk werd na de eerdere 1-1 in Monaco. In het extra half uur kopte Luuk de Jong de beslissende treffer binnen voor PSV (3-2).

Gutiérrez vormt in Glasgow het Eindhovense middenveld met Ibrahim Sangaré en Joey Veerman. De Jong heeft voorin gezelschap van Cody Gakpo en Ismael Saibari, die de voorkeur krijgt boven Johan Bakayoko. De aftrap op Ibrox is om 21.00 uur.

In vergelijking met het duel met Monaco zijn Til en Phillipp Mwene uit de basis verdwenen. Bij Rangers FC, dat onder leiding staat van Giovanni van Bronckhorst, staat de 37-jarige middenvelder Steven Davis verrassend aan de aftrap. Volgende week volgt de return in Eindhoven. De winnaar plaatst zich voor de lucratieve groepsfase van de Champions League.

Opstelling PSV:

Benitez; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Gutierrez, Veerman; Saibari, De Jong en Gakpo

Opstelling Rangers: