Nieuws/Sport
1855777
Sport

Hans Nijland: 'Ik vind het helemaal waardeloos'

FC Groningen roept spits op matje na tonen geslachtsdeel

Lars Veldwijk

Lars Veldwijk

Lars Veldwijk blijft de gemoederen bezighouden bij FC Groningen. Directeur Hans Nijland is op zijn zachtst gezegd 'not amused' over de manier waarop de verbannen spits deze week weer in het nieuws kwam.

Lars Veldwijk

Lars Veldwijk

Veldwijk zat in de wekelijkse vlog van zijn vriendin Monica Geuze in de auto, en haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek. Het filmpje van Geuze werd eerst ongecensureerd online gezet, maar niet veel later verwijderd.

Privétijd

"Ik kan er heel helder over zijn, ik vind het helemaal waardeloos hoe Lars Veldwijk deze week weer in het nieuws is gekomen", zegt Nijland tegenover het Dagblad van het Noorden. "We hebben hem op zijn gedrag aangesproken en aangegeven dat we dit zeer vervelend vinden. En dan kan het duizend keer zo zijn dat zich dit in privétijd afspeelt, maar ook buiten het veld ben je een professionele speler van FC Groningen, van wie wij dit gedrag niet verwachten."

Veldwijk werd in februari teruggezet naar de beloften, nadat hij tijdens de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag volgens zijn trainer Ernest Faber weigerde om in te vallen. Ook haalde de sinds afgelopen zomer in Groningen actieve aanvaller al een keer de headlines na vermeende doodsbedreigingen van ploeggenoot Mimoun Mahi aan zijn adres. De Marokkaanse aanvaller ontkende die echter met klem.

Voorbeeldfunctie

"Het is vervelend en zo zonde dat dit gebeurt", aldus Nijland. "Juist rondom hem wil je rust, want ik vind dat je als profvoetballer een voorbeeldfunctie hebt. Ik ben misschien wel van het oude stempel, maar ik heb helemaal niets met die vlogs. Het is uitermate onverstandig dat Veldwijk daar op deze manier in figureert."