Nieuws/Sport
1855850
Sport

'Younes oog in oog met Italiaanse maffiosi'

Amin Younes bevindt zich in een lastig parket.

Amin Younes bevindt zich in een lastig parket.

Napoli klonk Ajax-aanvaller Amin Younes aanvankelijk als muziek in de oren, want de Napolitanen voerden eind januari de ranglijst van de Serie A aan, het geschetste salaris was riant en oud-ploeggenoot Arek Milik heeft het er naar zijn zin.

Amin Younes bevindt zich in een lastig parket.

Amin Younes bevindt zich in een lastig parket.

Na de medische keuring in Rome meldde de beoogde aanwinst zich nog met een Napoli-sjaal om zijn nek en een grote glimlach in de havenstad. Maar daarna zou hij zich, zo klonk het, door een samenloop van omstandigheden wezenloos zijn geschrokken.

Bekijk ook: Mister Ajax: 'Younes is in de war'

Amin Younes snelt weg bij Vitessenaar Fankaty Dabo.

Amin Younes snelt weg bij Vitessenaar Fankaty Dabo.

Napels zou hij maar een verpauperde stad hebben gevonden en zijn gemoedstoestand zou zijn verslechterd, toen Younes puur toevallig vanuit de auto oog in oog zou hebben gestaan met Italiaanse maffiosi. Er knapte volgens de Duitser zelf (gezegd tegen anderen) ook iets toen de club de zaken rooskleuriger bleek te hebben voorgesteld dan ze volgens hem in werkelijkheid waren.

WK-droom uiteen

Younes rekende op speeltijd na een telefonisch onderhoud met trainer Maurizio Sarri en gesprekken met de sports director van Napoli. "Ik heb daardoor een goed gevoel dat ik komend half jaar minuten kan maken en mijn plek in de WK-selectie van Duitsland kan veiligstellen", aldus Younes, 26 januari op deze sportpagina. In Napels aangekomen zou Sarri de Libanese Duitser in een persoonlijk gesprek een heel ander verhaal hebben verteld. Namelijk dat Younes bij Napoli een half jaar kon acclimatiseren, omdat hij hem nog niet nodig had. De Duitser zag zijn WK-droom uiteenspatten.

Hij ontplofte nogmaals toen hij met een contract van Napoli op zak van andere zaakwaarnemers hoorde dat Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund en Hamburger SV hem hadden willen kopen. Verder zou Younes pas bij het tekenen geconfronteerd zijn met de verplichting dat hij afstand moest doen van zijn imagerechten. Boos op alles en iedereen vertrok Younes spoorslags naar Amsterdam.

Lees de hele reconstructie in de soap rond Amin Younes in de premium-editie van De Telegraaf/Telesport van vrijdag 30 maart.